Bize Mesaj Gönderin
Catering Firmalarında Hijyen

Catering Firmalarında Hijyen Neden Önemlidir?

Catering Firmalarında Hijyen Neden Önemlidir?

Birçoğumuz düzenlediğimiz etkinliklerde ve organizasyonlarda her şeyin kusursuz ve mükemmel olmasını isteriz. İşte tam bu noktada catering firmaları bizim için iyi bir seçenek haline gelmektedir. Bizim için iyi bir seçenek olan catering firmaları arasında en iyisini seçerken belli başlı noktalara dikkat ederiz. Bu noktaların başında da hijyen standartları gelmektedir. Sizde catering firmalarında hijyen kurallarının neden bu nedenli önemli olduğu merak ediyor, aynı zamanda seçmiş olduğunuz catering firmasının hangi hijyen kurallarına uyması gerektiğini merak ediyorsanız, “Catering Firmalarında Hijyen Neden Önemlidir?” içeriğimize göz atabilirsiniz. Böylelikle catering firmaları için hijyenin önemi hakkında bilgi sahibi olarak, seçeceğiniz catering firmalarını bu doğrultuda tercih edebilirsiniz. Şimdiden hepinize keyifli okumalar ve iyi günler dileriz.

Catering Firmalarında Hijyen Neden Önemlidir?

Günümüzde etkinlik ve organizasyonların kusursuz olması için catering firmaları ile çalışırız. Ancak çalıştığımız catering firmalarının, hijyen standartlarına uyduğundan emin olmak isteriz. Çünkü catering firmaları için hijyen, sağlığın ve güvenliğin teminatı anlamına gelmektedir. Bu nedenle birçok catering firması hijyen standartlarına riayet ederek lezzetli ve sağlıklı yemekler sunmakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerine hijyen konusunda da tam bir güven oluşturup, tercih edilirliğini artırırlar.  Bu nedenle catering firmaları, mutfak düzeninden personel hijyenine, malzeme seçiminden temizlik protokollerine kadar geniş bir yelpazede hijyen standartlarına özen gösterirler. Örneğin; yemek yaparken kullanılacak malzemelerin temiz olmasına,  personelin el hijyeninin düzgün olduğuna dikkat ederler. Böylece hijyen koşullarını sağlayıp, tercih edilirliğini ve müşteri sadakatini artırırlar.  

Catering firmalarında hijyenin önemini, catering  firması açısından değerlendirdiğimizde tercih edilebilirlik ve müşteri sadakati gelirken, müşteri gözünden değerlendirdiğimizde ise yapmış olduğu etkinliğin sorunsuz ve düzgün geçmesi ve sağlıklı, lezzetli tatlar tatmış olması gelmektedir. Sonuç olarak tüm bu etkenleri göz önünde bulundurduğumuzda, catering firmasının hijyen koşullarına dikkat etmesi, hem müşteri açısından hem de catering firması açısından çok önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Catering Firmalarının Hijyen Kapsamında Uygulaması Gerekenler

Catering firmalarının hijyen koşulları kapsamında dikkat etmesi gereken, birçok nokta bulunmaktadır. Bu noktalar hem müşteri açısında hem de catering firması açısından maksimum fayda sağlamaktadır. Bahsi geçen bu noktalar şunlardır;

  • İlk olarak Catering firmalarının mutfak düzenlerine dikkat etmeleri gerekir. Bunun için mutfak yüzeylerinin düzenli aralıklarla dezenfekte edilmesi ve mutfak araç gereçlerinin düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekir. Böylelikle menüler hazırlanmadan önce yemeklerin hazırlandığı sağlıklı bir ortam sağlanmış olunur. 
  • Sonrasında mutfakta çalışacak personellerinin el hijyenine ve özen göstermesi gerekir. Bunun içinde çalışanların düzenli aralıklarla ellerini yıkaması, eldiven kullanması, bone takması gerekmektedir. 
  • Bunun yanı sıra yiyeceklerin hijyenik bir ortamda hazırlanması ve pişirilmesine de önem verilmelidir. Bunun için malzemeler uygun koşullarda bozulmadan saklanmalı ve uygun şartlarda pişirilmelidir. Böylelikle gıda kaynaklı hastalıklar önlenmiş olunur. 
  • Buna ek olarak, yiyeceklerin servisi sırasında kullanılan tabak, çatal, bıçak gibi malzemelerinde temiz olduğundan emin olunması gerekir. Bunun için çatal, bıçak ve tabakların düzenli aralıklarla temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekir. 
  • Aynı zamanda Catering firmalarının atık yönetimine özen gösterip, çöplerin düzenli şekilde dışarıya çıkarması gerekir.
  • Bunun yanında catering firması çalışanlarının  işe başlamadan önce  sağlık kontrolleri ve portör testleri yapılmalıdır ve  işe başladıktan sonra her personel için 6 ayda bir sağlık kontrolleri ve portör testleri tekrar yapmalıdır
  • Ayrıca catering firmasında çalışan ekibin, 8 saatlik hijyen eğitimi aldığından emin olunmalıdır.
  • Catering firmalarının Üretim alanlarında kesinlikle cam ürün bulunmamalıdır.
  • Mutfak içerisinde bulunan çöp kovaları, el kullanmadan açılabilmesi için pedallı olması gerekmektedir.
  • Catering firmaları yıkama işlemlerinde ortalama olarak, ön yıkama suyunun minimum 20 ° C – maksimum 45 ° C olması gerekir.
  • Durulama suyunun da  ortalama olarak 85 ° C aralığında olması gerekir. 
  • Catering firmalarında bulunan personel lavabolarının direkt olarak mutfak kapısına açılmama gerekmektedir.
  • Catering firmasının hazırladığı bir ürün servise çıktıysa kesinlikle tekrardan ısıtılmamalı veya saklanması için dola koyulmamalıdır.
  • Catering firmasında bulunan ilgili bölümlerde asla hayvan bulunmamalı.
  • Sıcak ürünler en az  65 ° C sıcaklıkta servis edilmeli.

Catering Şirketlerinin Dikkat Etmesi Gereken El Hijyeni Talimatları

Catering şirketleri, müşterilere sağlıklı ve güvenilir bir yemek deneyimi sunmak için el hijyeni konusunda da özel bir çaba sarf etmeleri gerekir. Çünkü el hijyeni, yiyecek hazırlama sürecinde bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve müşteri güveninin sağlanması açısından kritik bir rol oynar. Bu sebepten dolayı da catering şirketlerinin çalışanlarına yönelik belirlenmiş el hijyeni talimatlarına sıkı sıkıya uyulması gerekir. Bu noktada catering şirketinin ve çalışanlarının  dikkat etmesi gereken el hijyeni talimatları sırasıyla  şunlardır;

  • Catering firmasındaki çalışanların hepsi özellikle mutfak kısmındaki çalışanlar, işe başlamadan önce ellerini, parmak aralarını ve bileklerini sıvı sabunla dezenfekte etmeliler. Bu dezenfekte süreci ortalama olarak en az 20 saniye olmalıdır.
  • Tırnaklar uzunsa mutlaka kısaltılmalı. Ardından da tırnak dipleri solüsyonla temizlenmelidir.
  • Çiğ ürünlerle temas edildiğinde, molalardan sonra, sigara içildiğinde, saç, burun ve yüz gibi bölgelere dokunduktan sonra mutlaka eller tekrar tekrar yıkanmalı.
  • Eller yıkandıktan sonra mutlaka tek kullanımlık havlu ile kurulanmalı.
  • Tırnaklar ojeli veya tırnak cilası sürülmüş şekilde olmamalıdır.
  • Eller de herhangi bir yara vb. bir durum söz konusu ise, mutlaka renkli bir yara bandı kullanıp, aynı zamanda eldiven takılmalıdır.

Bir Catering Firmasının Hijyen Standartlarına Dikkat Ettiğini Nasıl Anlarız?

Organize ettiğiniz önemli bir davet veya etkinlik için iyi bir catering firması ile çalışmak istiyorsunuz. Ancak bu noktada nelere dikkat edeceğinizi tam olarak bilmiyorsanız, ilk olarak catering firmasının hijyen koşullarına dikkat edip, etmediğine önem vererek işe koyulabilirsiniz. Böylelikle hem organizasyonunuzda sorun yaşamamış olur. Hem de sağlıklı ve leziz yemekler tatmış olursunuz. 

Çalışacağınız catering firmasının hijyen koşullarına dikkat edip etmediğini anlamanın en iyi yolu, mutfaklarını ziyaret etmektir. Bu sizin açınızdan, catering firması hakkında bir görüş sahibi olmanızı sağlar. Bu yanında catering firmasını ziyaret etmeye gittiğinizde kesinlikle personellerin giyim kuşamına ve hijyen sertifikalarını incelemeniz gerekir. Böylece catering firmasının hijyen kurallarına ne kadar özen gösterdiğini anlayabilirsiniz. Aynı zamanda tercih eden eksi müşterilerin yorumlarını inceleyip, personellere hijyen konusunda eğitim verip vermediğini sorgulayın. Bu durum yine sizde, catering firması hakkında ön bir fikir oluşmasına yardımcı olur. Son olarak en önemlisi, catering firması ile açık bir iletişim kurmaya çalışın. Bu sayede şeffaf bir iletişim yürüterek, hijyen standartları hakkında bir görüşe sahip olabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz etkenlere dikkat ederek, en iyi ve en temiz catering firması ile çalışarak, güvenli ve sağlıklı bir catering deneyimi yaşayabilirsiniz.

Fedbox’da Hijyen Kurallarının Yeri ve Önemi 

Catering firmaları arasında lider olan Fedbox catering firması, hijyen kurallarına olan bağlılığını müşteri memnuniyetinin temel taşı olarak görmektedir.. Bu sebepten dolayı da mutfağında düzenli olarak gerçekleştirilen temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarıyla, hijyen standartlarını en üst seviyede tutmaktadır. Bunun yanı sıra tüm çalışanlarına düzenli olarak hijyen eğitimleri konusunda güncel bilgiler sunarak, hijyen konusunda tam bir uyum yakalamaya çalışmaktadır. Ayrıca hijyen karşısındaki hassasiyetini gıda hazırlığından başlayıp, paketleme ve teslimata kadar olan süreçlerde de kesintisiz bir şekilde devam ettirerek, müşterilenin sağlıklı ve lezzetli bir catering süreci deneyimlemesini sağlamaktadır.

Sizde hijyen konusunda titizlik ve hassasiyet gösteren, aynı zamanda da hijyen koşulları konusunda da birçok sertifika ve belgeye sahip olan Fedbox catering firması ile iletişime geçerek, sağlıklı ve düzenli bir catering hizmeti deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir